4 Kw Halı Nem Alma Ve Kurutma Makinası / Video

4 Kw Halı Nem Alma Ve Kurutma Makinası
149 Görüntülenme
MAY Makina Kimya
tarafından 20.12.2021 tarihinde eklendi.

Halı Nem Alma ve Kurutma Makinası 

Halı kurutma makinası olarak da bilinen halı nem alma makinası kapalı ortamdaki halıların gün ışığına , toz , duman gibi dış etkenlere maruz kalmadan kurutulması amacıyla geliştirilmiş halı yıkama işletmelerinin yıkadıkları halıların yorganların , battaniyelerin , stor perdelerin vs müşterilerine kısa sürede teslim edebilmelerini sağlayan halıları ve diğer ürünlerin içerisindeki nemi kurutan halı kurutma makinalarıdır.
Nem alma makinesi aslında sadece halı kurutma işlerinde değil inşaat işlerinde boyaların hemen kurumasını sağlamak , havuzlardaki suyun çekildikten sonra kurumasını sağlamak sövelerin içerisindeki nemim kurutularak çabucak kurutulması amacıyla da kullanılmaktadır .Fakat bu sektörlerin ülkemizde çok yoğun olmadığından dolayı daha çok halı yıkama tesisleri tarafından halı
kurutma amacıyla kullanılmakta bu yüzden de halı kurutma makinası olarak adlandırılmaktadır.
Halı kurutma makinesi yani nem alma makinesi kurulduğu ortam içerisindeki havayı ilk önce ısıtır ve daha sonra bu havayı emerek panellerinden geçirir ve hava içerisindeki nemi havadan ayrıştırarak suya dönüştürür ve tahliye hortumundan dışarı atarken kuruttuğu sıcak havayı ise pervaneleri sayesinde tekrar ortam içerisine gönderir.
Halı kurutma makinelerinin verimli çalışabilmesi için ortam sıcaklığının -5 dereceden aşağı olmaması halı kurutma süresi için çok önemlidir. Dolayısı ile halı kurutma makineleri izolasyonlu bir odada kullanılmalıdır. Bizim tavsiye ettiğimiz halı kurutma odası ölçüleri 5 metre genişlik 7 metre uzunluk ve en fazla 220 santim yüksekliğe sahip olmalıdır. Belirttiğimiz ölçülerdeki Halı kurutma odası yaklaşık olarak 350 ila 450 m² arası halı kapasitesine sahip olabilmektedir. Bu metrekare kapasitesi sahip olan halı kurutma odası ise halı yıkama tesislerinin bir çoğunun ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır.
NM 5000 halı kurutma makinesi yani nem alma makinesi üzerinde 5,5 kw gücünde kompresör bulunmaktadır. Daha küçük odalar için ise 4 kw gücündeki NM 4000 halı kurutma yani nem alma makinesini tercih edebilirsiniz.
Büyük boy halı kurutma makinesi , 35 m² alana sahip halı kurutma odasında yazın 7-8 saat gibi bir sürede halıları tamamen kurutabilirken kışın bu süre 14-15 saatleri bulabilmektedir. Bu sürelerin kısalmasını sağlayarak halı kurutma odasından hızlı verim almak istiyorsanız odanızın izolasyonun çok iyi olması ve oda içerisinin 0 dereceden az olmaması gereklidir. Soğuk iklime sahip yerlerde halı kurutma makinesinin halı kurutma odasında daha yüksek performanslı çalışabilmesi için halı kurutma odası ısısının yükselebilmesi için çok nadir olsa da içeriye ilave ısıtıcı sistemler ilave edilebilir , ayrıca odanın en arka kısmındaki halıların da ön taraftakiler ile aynı sürede kurutulabilmesi için halı kurutma makinesinin 2-3 metre ilerisine ilave hava pervaneleri yerleştirilebilir.
 
 
 
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin