Lavaş Ve Yufka Üretim Hatları Ve Makinaları / Video

Lavaş Ve Yufka Üretim Hatları Ve Makinaları
238 Görüntülenme
Murtimac Gıda Makinaları
tarafından 19.09.2022 tarihinde eklendi.

Murtimac

Lavaş ve Yufka Üretim Hatları ve Makinaları

 
  1. Daha önceden yoğrulmuş hamur ile beslenir, hamurlar makine haznesine 3-4 kg lık parçalar halinde atılır. Makineyi sürekli beslemek için 1 personel çalışır.
  2. Ana hamur açma ünitesi haznesine aldığı hamuru 1 cm kalınlığında açar. Daha sonra açılmış olan bu hamur birbirini takip eden 2 devamlı silindir ile min 200 mikron olacak şekilde istenilen incelikte açılır.
  3. İstenilen incelikte acılan hamur önce 3 katlı mayalandırmadan geçerek mayalanır daha sonra gerdirme ünitesinde gerdirilerek kesime hazır hale getirilir.
  4. Gerdirilmiş olan hamur istenilen ölçülerde silindir kalıp takılabilen kesme ünitesi ile lavaş olarak kesilir ve artan hamurlar geri besleme konveyörü sayesinde hamur besleme ünitesine geri döner. Böylece lavaşlarımız fırına verilmek üzere şekillendirilmiş olur. Silindir kalıplar müşterinin isteği doğrultusunda istenilen ebatlarda hazırlanır. Silindirlerin takılıp çıkartılması son derece kolaydır.
  5. Şekillenen lavaşlar konveyör ile tünel fırına ya da tünel taş fırına ulaşır. 450 dereceye kadar çıkabilen bu fırında pişen ürünler fırından çıkarak atomizer yada yufka sulama hattına ulaşır. Burada soğutulan ürünler nemini kaybetmeden paketlenebilmesi için 2 adet personel çalıştığı son istasyona ulaşır.
  6. Makine üzerinde yer alan tüm konveyör ve silindirlerin hız ayarı elektronik olarak yapılabilmektedir. Redüktörler kapalı sitem olup, uzun ömürlüdürler.
  7. Makine kesilen lavaşların ölçülerine bağlı olarak saatte 2000-7500 adet lavaş üretme kapasitesine sahiptir. Standart ölçülerde (yaklaşık 25 cm çap) lavaşta saatte 6.000 adet üretim kapasitesine sahiptir. Yufka üretiminde saatte (yaklaşık 60 cm çap) 3.000 adet üretim kapasitesine sahiptir.
  8. Tünel fırın 150 ml bar doğalgazla çalışır. Özel yapım İtalyan malı ısıtıcı BEK ler kullanılmaktadır.
  9. Makineler paslanmaz çelik malzemeden üretilmiştir. Makinede ısı ve hız kontrolü elektronik olarak kontrol edilmektedir. Makine isteğe göre 220 ve 380 Volt ile çalışacak şekilde üretilebilir.
  10. Makine dürüm lavaşı, çiğköfte lavaşı, yufka veya su böreği yufkası üretimine uygun olarak tasarlanabilir.
  11. Üretilecek ürüne göre açıcı silindir sayısı değişebilir, gerdirme ünitesi eklenebilir, mayalanma grubu, atomizer sulama, yufka sulama eklenebilir.
 
 
 
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin