12-22 Kw Sudan Suya Isı Pompası 7 / Video

Green Breath 12-22 kW Sudan Suya Isı Pompası 

Kompresör: Panasonic 
Elektronik Kart: Siemens
Plakalı Eşanjör: Swep
Valfler: Sanhua
Sirkülasyon Pompası: Wilo

Isı pompası: enerji aldığı kaynağı ısıtma konumunda iken soğutur, soğutma yaparken ise ısıtır.

Yapılan bu  işlem  gazın  faz değişimi ile enerjiyi alarak bu enerjiyi taşımasıdır. Bütün ısı pompaları aynı prensip ile çalışırlar.

Elde edilen ısı, soğutma işleminin sonucu olarak açığa çıkar.

Isı pompasına en yakın örnek buzdolabıdır, Buzdolabının içindeki gıdaların ve havasının ısısını alır sistem içindeki akışkan buzdolabının içini soğuturken mutfağa ısı vermektedir, dolabın arkasındaki boruları her zaman sıcak olmasının sebebi bu prensiptir.

Buzdolabı yapısı kompresör dolabın içinden aldığı enerjiyi 3 – 4 kat artırır ve ısı olarak arka tarafa iletir.

Buzdolabının amacı soğutma olmasına rağmen soğutma işlemi  sırasında  ısı açığa çıkartır.

Bu prensip ile ısı pompalarında bir ortamı ısıtırken başka bir ortamı soğutabiliriz, yada bir ortama soğutma  yaparken  başka bir ortamı ısıtabiliriz.  

Isı pompaları bu prensip ile binalarımızdaki ısıtma, soğutma, ve sıcak su ihtiyaçlarımızı karşılar.

Isı pompası ihtiyaç doğrultusunda belirlenir, sadece ısıtma yada sadece soğutmaya uygun cihazlarda mevcuttur.

 

Isı Pompası Çalışma Prensibi

Klasik ısı pompalarından farklı çalışmayan jeotermal ısı pompaları basit olarka şu şekilde çalışırlar.

1. Toprak altına belirli kurallarla yerleştirilmiş. İçlerinde ısı taşıyıcı akışkan dolaşan borular toprakla olan ısı alışverişini sağlar.

2. Elektrik ile çalışan sirkülasyon pompası. Isı taşıyıcı akışkanı ısı çukuru (sondaj, v.b.) olarak adlandırılan toprak altındaki borular içinde dolaştırır.

3. Isı çukurundan alınan ısı enerjisi, buharlaştırıcıya ulaşır. Buharlaştırıcıya ulaşan ısı enerjisi sayesinde soğutucu akışkan buharlaşır.

4. Soğutucu akışkan kapalı bir devre içinde ve basınç altında dolaştırılır. Gaz halinde kompresöre ulaşan soğutucu akışkan sıkıştırılarak basıncı ve dolayısıyla sıcaklığı arttırır.

5. Kompresörden çıktıktan sonra yoğuşturucuya giren soğutucu akışkan ısının büyük bir kısmını ısıtma tesisatı çevrimine aktarır. Soğuyan akışkan yoğuşur ve sıvı faza geçer.

6. Daha sonra genleşme valfinde basıncı düşürülür ve düşük sıcaklıktaki soğutucu akışkan çevriminin başına dönmüş olur.

Isı pompası, ısı enerjisini bir ortamdan diğer bir ortama taşıma prensibine dayanan ve elektrikle beslenen bir sistemdir. Gerekli şartlar sağlandığında yüksek miktarlarda enerji düşük maliyetlerle kullanıma sunulabilir.

Çoğu insan için ısı pompası yeni bir terimdir. Oysaki evlerimizde ısı pompası çalışma prensibi ile aynı mantığın ürünü olan buzdolabı, klima ve derin dondurucu gibi cihazlar kullanılmaktadır. Söz konusu cihazların çalışma mantığı ısıyı taşıma prensibine dayandığından bu cihazlar, ısı pompası başlığı altında toplanabilirler. Isı pompasının yakın bir gelecekte ülkemizde de daha fazla yaygınlaşması kaçınılmaz bir sonuçtur.

Isı Pompasının Kullanıcıya Sağladığı Faydalar Nelerdir ?

Isı Pompası, enerji tüketim maliyeti, servis ve bakım maliyeti en düşük olan sistemdir.
Kullanıcılar birbirinden bağımsız olarak istedikleri kadar ısıtma ve soğutma yapabilirler. Ayrıca her kullanıcı kullandığı kadar enerji bedeli öder.
Mekanın yerleşim ve iç dekorasyonuna en uygun olan  ısı pompası cihazı seçilebilir.
Bünyesinde bir yanma olmadığından patlama, yangın ve zehirlenme gibi riskleri yoktur.
Gaz hattı, gaz sayacı ve baca sistemi gibi ek donanımlara gerek duymaz.
Kokusu, dumanı yoktur.
Her ısı pompası uzaktan kontrol cihazı veya bir termostat ile kontrol edilebilir, bina otomasyon sistemine bağlanabilir.

Isı Pompası Daha mı Ekonomik ? Neden Kullanmalıyız ?

Isı pompası doğadaki enerjiyi ( toprak , hava yada su )çok az enerji harcayarak bina içine ısı olarak taşıyan yada tam tersini yaparak bina içini soğutan bir sistemdir.

Enerji harcaması alınan enerjiye göre çok düşük kalmaktadır.

1 kw enerji harcamasına karşılık kullanılan kaynağa göre 4 ila 8.5  ( cop ) arasında enerjiyi alabilmekteyiz.

Bu oran yerden enerji kaynağı ile ilgili olup aynı zamanda yerden  ısıtma sistemleri ile maksimum verimliliğe ulaşır.

Yerden ısıtma hesaplamalarımızda gerekli sirkülasyon su sıcaklığını 40 C olarak seçmeliyiz.

Eğer yerden ısıtma hesaplamalarında bunlar dikkate alınmazsa ısı pompası cihazları daha fazla enerji tüketecektir.

Yaptığımız bilgisayar yazılımı sayesinde bütün Türkiye hesaplamalarında iklim bilgileri ile doğru orantılı ısı kaybı hesabı yapılmakta ve enerjinin verimli kullanılması sağlanmaktadır.

Neden Isı Pompası ?

Artıları nelerdir?

Elektrik ve katı yakıtlara göre % 45 ile % 85 arası tasarruf sağlar, Bu oranlar  hava, toprak ve su kaynağına göre değişir.Isı pompasının uzaktan kontrol ünitesi veya oda termostatı ile ( isteğe bağlı ) kontrolü vardır.  

Patlama tehlikesi yok, Yangın Tehlikesi yok, Baca yok, Duman yok, Koku yok, Atık yok, Estetik var, Kurulum kolaylığı var, Temiz enerji var, Konfor var, Kazanç var, Sessiz çalışır.

Isı pompası: cihazları çok farklı kapasitelerde mevcut olup, her boyuttaki bina için ısıtma, soğutma, sıcak su sağlar.

Isı pompaları bu imkanları sağlarken doğamızdaki enerji seçeneği olan hava, toprak, deniz ve göl kaynaklarını kullanır ve çok düşük enerji harcar. Her yapı için tasarlanabilir. Gelişen teknoloji sayesinde, doğru projelendirilip uygulandığında verimliliği en üst seviyede görülür.

Binalarımızda kazan, klima ve benzeri sistemleri ayrı ayrı kullanmak yerine sadece ısı pompası tek bir cihaz ile binalarımızın ısıtma, soğutma, ve sıcak su ihtiyacını karşılar.


Mimaride Esneklik: Farklı ünitelerde çok geniş bir iç ünite seçeneği olduğundan, her yapı için uygun bir iç ünite tipi mevcuttur.

Mimari ihtiyaca uygun olarak kolayca uygulanabilir. Doğru sistem kurulumu ile her kullanıcı bağımsız olarak ısıtma ve soğutma yapabilir.

Düşük Yatırım ve Bakım Maliyeti: Yatırımcı açısından değerlendirildiğinde ise ana cihazların kullanıcılar tarafından alınıyor olması mekanik olarak ilk yatırımda %50’nin üzerinde tasarruf, satış ve kiralamada da avantaj sağlar.

Uzun ömürlü düşük bakım maliyetine sahip sistemlerdir.

Güvenilir Teknoloji: Türkiye ve Dünya’da denenmiş ve uzun yıllardır kullanılan bir teknolojidir.

Türkiye’de toprak kaynaklı, deniz ve göl kaynaklı, yer altı suyu ile çalışan birçok uygulama mevcuttur.

Hatta Avrupa’nın en büyük yer altı suyu kaynaklı uygulaması, Avrupa’nın 5. büyük toprak kaynaklı uygulaması ve Avrupa’nın en büyük deniz kaynaklı uygulamalarından bir kısmı Türkiye’de çalışmaktadır.

Bu projelerin bir kısmı TOPRAK ENERJİ şirketimiz tarafından kurulup işletmeye alınmıştır.

Geniş Cihaz Seçim İmkanı; Isı pompası, tek bir cihaz tipi değildir.

4 kw  dan  10,000 kw kapasitesine kadar çok farklı tipte ve boyutta birçok farklı ısı pompası cihazı mevcuttur.

Önemli olan her tip bina için uygun ısı pompası sistem ve modellerinin seçilerek uygulanmasıdır.

Tüketirken Kazandıran Sistem

Günümüzde binalarımızın ısıtma ve soğutma giderlerini karşılamak durumunda kalmaktayız.

Bununla birlikte enerji tüketim maliyetleri oldukça yüksek gelmektedir fakat toprak kaynaklı ısı pompası projesinin kurulumu sağlandığında standart tüketimin %85 oranında düştüğünü biliyor muydunuz?
Yaptığı tasarrufla kendi kurulum maliyetini 3.5 yılda çıkartan toprak kaynaklı ısı pompası, inşaat sektöründe 50 yıl kabul edilen sağlıklı bina ömrü boyunca 14 defa daha kendi masrafı kadar miktarını cebinize bırakıyor.
Tüketirken kazanın

Değişken zeminlere göre (kaya, kum, kil, çakıl) doğadan alabileceğiniz enerji miktarları üniversitenin testlerinden sonra toplam ihtiyaca (KW) göre sondaj adetleri belirlendikten sonra yapılan çalışmadır.

Özellikle alan problemi olan projelerde tek sonuç olarak görülmektedir. Bu sistem en yüksek verimlilikle ısıtma ve soğutmayı sağlar.

Değişken zeminlere göre (kaya, kum, kil, çakıl) doğadan alabileceğiniz enerji miktarları üniversitenin testlerinden sonra toplam ihtiyaca (KW) göre arazi sorunun olmadığı villa örneği küçük projelerde uygulanan serme sistemidir.

Değişken zeminlere göre (kaya, kum, kil, çakıl) doğadan alabileceğiniz enerji miktarları üniversitenin testlerinden sonra toplam ihtiyaca (KW) uygun olarak zeminden kazanmak amacıyla 3. alternatifinde bir projede kullanılabileceği doğal enerji kaynağıdır.

Tüketirken Kazandıran Sistem

25 Yıldır Siz Değerli Müşterilerimize Isıtma ve Soğutma Çözümleri Sunuyoruz. Sizin Memnuniyetiniz, Yarım Asırdır Varlığımızın Temel Nedeni!

Kalite Standardını Yükseltmek İçin Çalışıyoruz: En Kaliteli Isı Pompasını Üretiyoruz!

Her bütçeye uygun farklı fiyat seçeneklerimiz mevcuttur