100-180 Ton / Saat 2 Şaseli Mobil Sert Taş Kırma Tesisi 1 / Video

Fabo MCK-95

100-180 Ton / Saat 2 Şaseli Mobil Sert Taş Kırma Tesisi

Titreşimli Besleyici Bunkeri

FABO Titreşimli Besleyici Bunkerleri üzerine konumlandırıldığı kırıcının üst düzey verimlilikle çalışması için mühendislerimiz tarafından kullanıcı odaklı olarak geliştirilmiştir.

Besleme bunkeri ve kırıcının çalışma yoğunluğu otomasyon sistemi ile akuple edilmiştir.

Bu özellik iki adımda çalışmaktadır.

  1. adım: Kırıcı içerisinde kırılan ürün yoğunluğu fazla ise kırıcının amperi yükselir bu yükselim otomasyon sistemi ile algılanır ve bunker titreşimi azalır, kırıcı besleme oluğuna ürün birikmesinin önüne geçer. Bu özellik kırıcının yıpranmasını engellemektedir.

  2. adım: Kırıcı içerisinde kırılan ürün yoğunluğu az ise kırıcının amperi düşer. bu düşüş otomasyon sistemi ile algılanır ve bunker titreşimi artar. besleme bunkeri ürünleri  kırıcıya daha hızlı iletir. Bu özellik üretim kapasitesini maksimum seviyede tutmaktadır.

Bunkerin titreşimini sağlayan A1 kalite yaylar özel olarak tasarlanıp çalışma ömrü üst düzey hale getirilmiştir.

22,5 m3 kaya besleme özelliği olan ürünümüz, firmamızın kalitesi ve deneyimi ile ortaya koyduğu özel iş makinelerindendir. Dayanıklı ve uzun süreli kullanımlar için ideal olan ürünümüz, CE standartlarına uygun şekilde üretilmiş olup insan sağlığını tehlikeye atacak hiçbir madde içermemektedir.

Çeneli Kırıcı

Çeneli Kırıcılar MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisinde üretimin başladığı noktadır. Kaya bunkerinden çeneli kırıcıya dökülen ürünler çene kısmında parçalanır. Hidrolik olarak ayarlanabilen çene açıklığı sayesinde elde edilmek istenen ürünün boyutu değiştirilebilir. Sağlam yapısı sayesinde kullanıcıya uzun süre hizmet vermektedir.

Bazalt, granit vb. silis oranı yüksek sert ve aşındırıcı malzemeleri kolaylıkla kıran çeneli kırıcı ve sekonder darbeli kırıcı ile birlikte MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisinin kapasitesine doğrudan etki etmektedir.

FABO çeneli kırıcıları hidrolik ayar mekanizmasıyla ayarlamak mümkündür. Bu sistem makinadan almak istediğiniz ürüne göre, çene alt açıklığının, kolay ve hızlı bir şekilde ayar edilmesine olanak sağlamaktadır.

Konik Kırıcı

Konik kırıcılar MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisinin sert taşları kolaylıkla kırabilen ikincil kırıcısıdır. Çeneli Kırıcıda kırılan ürünler kırma işleminin 2. etabı olan konik kırıcıda kırılarak eleğe gönderilir ve kırma işlemi sonlanır.

Rotordan dişli miline aktarılan güç dişliler ile göbek kısmına gönderilir. Kırıcı içindeki göbek kısmı ve konkav sayesinde taşları ezerek parçalar.

Sağlamlığı ve üretim kapasitesi ile ön plana çıkan konik kırıcı yüksek rotor hızı sağlam dişli yapısı sayesinde MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisinin maksimum kapasitede çalışmasını sağlar.

Titreşimli Elek

FABO titreşimli elekler kırıcıdan çıkan ürünleri farklı boyutlardaki 4 adet elek teli sayesinde eler ve ayrıştırır. İstenilen boyutlar elde edilince taşıma bantlarına gönderilir.

Üzerinde bulunan 2 adet rulman sayesinde FABO elekler yük dağılımını optimum derecede tutar ve uzun yıllar kullanım ömrü sunar. 8 adet özel üretim çelik yay sayesinde en verimli şekilde çalışıp maksimum kapasite sağlar.

FABO elekler kalite, güvenilirlik ve performansın birleşimidir; en zorlu şartlarda bile uzun hizmet ömrü sağlar. MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi üzerindeki eşsiz konumu daha verimli çalışmasını sağlar. Üzerinde bulunduğu darbeli kırıcı ile uyumlu hareket eden FABO titreşimli elekler talepler doğrultusunda istenilen boyutlarda ürün elde edilmesini sağlar.

Klape Sistemi (Opsiyonel)

Klape sistemi kırıcıda kırılan malzemenin eleğe gönderilmeden ön stok bandı yardımıyla alınmasını sağlayan özel bir sistemdir.

Eleğin hemen önündeki eşsiz konumu ile üretim süresini minimize eder.

Klape sistemi ile tek tip ürün elde edilmek istendiğinde titreşimli eleği devre dışı bırakıp eleğin yıpranmasını önler.

Stok ve Geri Dönüş Bantları

FABO katlanır tip besleme, geri besleme, stok konveyör bantlar titreşimli elekte elendikten sonra ürünün reçetesine göre kırıcıya veya stok alanına doğru ürünü hızla gönderen araçlardır.

Katlanabilir yapısı ile üzerinde bulunduğu makinenin boyutlarını minimum hale getirir, opsiyonel olarak bant sayısı ve uzunluğu kullanıcının isteği üzerine arttırılabilir.

4mm st 37 Bükümlü Sac üzerinde hareket eden 10 mm EP 125 4 katlı bant lastikleri elekten çıkan agregayı en verimli şekilde kullanıcının istediği alana kusursuz bir şekilde taşırlar. Aşınmaya karşı dayanıklı üretilmiş olan bant lastikleri sizi asla yarı yolda bırakmaz ve uzun yıllar kullanım ömrü sunar.

Otomatik Yağlama Sistemi (Opsiyonel)

Otomatik Yağlama Sistemi kırma eleme tesisinin kullanımı esnasında eksilen ve bakım yapılması gereken gres yağını ilgili parçaya göndermekle görevli sistemdir.

Mobil konkasörün yağlanma ihtiyacı olan tüm bileşenlerine gres yağını eşit bir şekilde dağıtıp kusursuz yağlama sağlar.

Büyük ölçüde bakım kolaylığı sağlayan otomatik yağlama sistemi insan gücüne ihtiyaç duymadan saniyeler içinde yağlama işlemini bitirir ve Mobil Konkasör Tesisini en verimli şekilde kullanmaya olanak sağlar.

Yağlama esnasında yağ miktarını en ideal şekilde kullanır ve kullanıcısının bakım maliyetini minimum düzeye indirir.

Hidrolik Sitemi (Opsiyonel)

Hidrolikler kırma eleme tesisleri üzerindeki parçaların kolayca hareket etmesini sağlayan sistemdir. Makinenin taşıma ayakları, besleme bantları, bunker kapakları ve kırıcı besleyicisini açma kapama ve hareket ettirme bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Hidrolik Sistem Çalışma Prensibi:

Kontrol kollarının hareket ettirilmesiyle hidrolik aksam içindeki hidrolik yağı harekete geçer ve hidrolik sisteminin bağlı olduğu malzemeyi istenilen yönde hareket ettirir.

Otomasyon Sistemi

MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi full otomasyon sistemi ile kontrol edilmektedir. Makine üzerinde bulunan otomasyon sistemi panosu sayesinde makinanın çalışma şekli ayarlanmaktadır. Kullanıcının titreşimli bunkere yüklediği malzemenin şekline göre makine çalışma prensibi kolayca ayarlanabilmektedir. Kırıcı Rotor Hızı (opsiyonel), Bunker Titreşim Hızı gibi bir çok özellik otomasyon sistemi ile ayarlanabilmektedir.

FABO mühendisleri tarafından oluşturulan otomasyon sistemi, makinenin üretimden başlayıp teslim haline gelene kadar yapılan tüm testler dikkate alınarak en güncel haliyle kullanıcılarının hizmetine sunulmuştur.

İnternet bağlantısı ile dünyanın her yerinden uzaktan bağlantı özelliğini kullanarak makineyi bulunduğunuz yerden kontrol edebilme imkanı sunmaktadır.

Mobil Kırma Eleme Tesisini en verimli şekilde kullanmanıza imkan sağlayan otomasyon sistemi PLC ile hazırlanmış olup teknolojinin en gelişmiş hali ile kullanıcısına hizmet vermektedir.

Frenli Dingil Sistemi

MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisini kolaylıkla hareket ettirilmesini sağlayan temel etken arka kısımda bulunan dingillerdir. Mühendislerimiz tarafından konkasör yük dağılımı hesaplanıp dingil sayısı ve konumu belirlenir.

Nakliye şekli

FABO MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi nakliye kolaylığı ile kullanıcının zaman ve nakit kaybını minimum düzeye indirir. Mühendislerimizin geliştirmiş olduğu MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi iki tır ile iki şase üzerinde kolaylıkla yer değiştirilebilir. Dingiller üzerinde hareket ettirilen FABO MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi 10 Dakika içinde nakliyeye hazır hale gelmektedir.

18 yıllık bilgi birikim ve çalışmanın sonucunda ortaya çıkardığımız MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi, kırma eleme kapasitesi ve kolay nakliye şekli ile kullanıcı için en ideal şekilde tasarlanmıştır.

Dingil sisteminde bulunan havalı  fren sistemi kullanıcının can ve mal güvenliğini üst düzeye çıkarıp %0 kaza oranı ile sektöre adını altın harflerle yazdırmıştır.

İnsan gücü gereksinimi duymadan nakliye pozisyonuna gelen FABO MCK-95 Mobil Sert Taş Kırma Eleme Tesisi nakliye hızı en yüksek olan sektörde lider kırma eleme tesisidir.

Fabo MCK-95 Teknik Özellikler

ÜRETİM KAPASİTESİ 100-180 TON TİTREŞİMLİ ELEK EBATI 1700x4500 mm
MAKSİMUM BESLENME 600 mm TOPLAM MOTOR GÜCÜ 315kW
PRİMER ÇENELİ KIRICI 900x650 m JENERATÖR - OPSİYONEL 400 kvA
ÇENELİ/KONİK KIRICI CLK-90/CC-200